USD35,85
EURO37,21
GBP44,48
BIST10.004,38
GR. ALTIN3.229,81
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
featured

Diyetisyenleri bitiren tarif! Çorba üzere içiliyor, yağları şıpır şıpır eritiyor…

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Yağmur Dinç

Çorbalar, yağ yakımı konusunda epey yararlı olabilirler, bilhassa hakikat gereçlerle hazırlanan çorbalar.

Yağ yakımını destekleyen çorbalar ekseriyetle düşük kalorili, lif açısından güçlü ve metabolizma hızlandırıcı özelliklere sahip gereçler içerir.

Özellikle zerzevat, et yahut tavuk suyu üzere sağlıklı materyallerle hazırlanan çorbalar, doyurucu olmalarına karşın fazla kalori içermez.

Detoks tesiri gösteren çorbalar, bedeni temizler ve metabolizmanın tertipli çalışmasını sağlar, böylelikle daha verimli yağ yakımı gerçekleşebilir.

YAĞ ERİTEN ÇORBA

2 adet orta uzunluk kabak

1 adet orta uzunluk soğan

2 diş sarımsak

1 tatlı kaşığı zeytinyağı

1 çay kaşığı kimyon

1 çay kaşığı pul biber

1 çay kaşığı zerdeçal

4 su bardağı zerzevat suyu yahut su

1 tatlı kaşığı tuz

Yarım limonun suyu

TARİF

Kabakları yıkayıp kabuklarını soyun ve küçük küpler halinde doğrayın. Soğanı ve sarımsakları ince ince doğrayın.

Geniş bir tencereye zeytinyağını ekleyin ve ısındığında soğanı ek edip pembeleşene kadar kavurun. Akabinde doğranmış sarımsakları ekleyip 1-2 dakika daha kavurun.

Doğranmış kabakları tencereye ekleyin ve kimyon, pul biber ve zerdeçalı ek edip karıştırın. Sebzelerle baharatlar uygunca karıştığında, tencerenin kapağını kapatıp, 5-6 dakika kadar pişirin.

Çorbaya zerzevat suyu yahut olağan suyu ekleyin.

Karışımı kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra, ocağı kısarak 15-20 dakika kadar pişirin. Kabaklar yumuşayınca çorba hazır olacaktır.

Çorba piştikten sonra, bir blender kullanarak çorbanın pürüzsüz olmasını sağlayın. Dilerseniz çorbanın kıvamını biraz daha sıvı hale getirebilirsiniz. Bunun için biraz daha su ekleyebilirsiniz.

Çorbanız artık hazır! Sıcak olarak servis edin ve afiyetle tüketin.

Diyetisyenleri bitiren tarif! Çorba üzere içiliyor, yağları şıpır şıpır eritiyor…

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Popüler Kültürün Nabzını Tutan Magazin ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!