USD35,85
EURO37,29
GBP44,58
BIST10.004,38
GR. ALTIN3.238,62
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
featured

ARAŞTIRMACILAR ÇİKOLATANIN BEYNİMİZE YARARLARINI AÇIKLADI

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Her gün çikolata yemek beyin sıhhatinizi geliştiriyor! Buna inanmak güç olabilir lakin İtalya’daki L’Aquila Üniversitesinin yaptığı araştırmaya nazaran rutin kakao tüketimi bir çok şeyi geliştiriyor. Şuur gerilemesini önleyen çikolata tıpkı vakitte odaklanmayı, sözel akıcılığı, hafızayı ve manaya suratını güçlendiriyor!

“Düzenli kakao ve çikolata tüketimi vakit içinde beyin işlevlerini geliştiriyor,” diyen araştırma müellifleri Valentina Socci ve Michele Ferrara, gönül rahatlığıyla çikolata yemeniz için bir sebebin altını daha çiziyor. Araştırmaya nazaran hafıza sorunu yaşayan yaşlılar, sistemli olarak çikolata yediğinde bu düşüncede gelişmeler olduğu gözlemlendi. Gençlerin kakao tüketmesinin performansı ve odaklanmayı güçlendirdiğini not eden araştırma sahiden de çok ilginç!

“Nereden geliyor bu yararlar?” diye soruyorsanız, bu kakaonun içindeki kakao flavanollerinden geliyor. Bitter çikolatada daha fazla yoğunlukta bulunan bu flavanoller, sütlü çikolatada daha az bulunuyor. Birebir vakitte armut, elma, kırmızı şarap ve peynirde bulunabilen flavanollerin çikolatada da bulunduğunu öğrenmek bizi sevindirdi. 

Socci ve Ferrara’ya nazaran kakaoda bulunan flavoidler, sağlıklı bir kardiyovasküler sistem sağlarken, beynin bilhassa yaşlanmada etkilenen kısmındaki kan akışını artırıyor. Her gün bitter çikolata yemeyi ihmal etmediklerini belirten araştırmacılar tekrar de tüketicileri uyarıyor. Socci ve Ferrara, kimyasal içerikli, şekeri yüksek çikolataların tüketiminin abartılmaması gerektiğinin altını çiziyor. Yeniden de o bir kesim çikolata için kendinizi makus hissediyorsanız bu araştırmanın sizi rahatlattığına eminiz!

ARAŞTIRMACILAR ÇİKOLATANIN BEYNİMİZE YARARLARINI AÇIKLADI

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Popüler Kültürün Nabzını Tutan Magazin ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!