Sabah kahvaltısı, gece boyunca dinlenmiş olan bedeninizin gücünü geri kazanmasına yardımcı olur. Yavaşlayan metabolizmanızı harekete geçirir ve gün uzunluğu sürdürülebilir güç sağlar. Protein açısından varlıklı bir kahvaltı, beyin işlevlerini artırır, zihinsel netliği dayanaklar. Bilhassa tam tahıllı ekmek, yumurta ve süt eserleri üzere besinler, kahvaltınızı ülkü hale getirebilir.
Uzmanlar, kahvaltıyı güne başladıktan sonraki iki saat içinde yapmanızı öneriyor. Bu vakit dilimi, metabolizmanızın hızlanması ve enerjik hissetmeniz için en uygun vakit dilimi olarak kabul ediliyor. Sinirbilimci Dr. Julia Jones, kahvaltıyı sabah saat 11’e kadar yapmanın sıhhat açısından kıymetli bir alışkanlık olduğunu söylüyor. Dr. Jones’a göre, bu kolay alışkanlık ömrünüzü 20 yıl kadar uzatabilir.
Birçok araştırma da sabah kahvaltısının erken saatlerde yapılmasının kalp hastalıkları, kanser ve öteki sıhhat sorunları riskini azalttığını gösteriyor. Kahvaltıyı geç yapanlar ise daha az insülin üretir ve bu da kan şekerinin yükselmesine neden olur.
Geç kahvaltı yapmanın, diyabet, obezite, yüksek kolesterol ve kalp hastalıkları üzere rahatsızlıkların riskini artırdığı da bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Ayrıyeten, sabah 10:00’a kadar kahvaltı yapmamanın erken mevt riskini yükseltebileceği vurgulanıyor.