USD35,84
EURO37,22
GBP44,53
BIST10.004,38
GR. ALTIN3.228,84
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
featured

Uzmanı tek tek açıkladı: Erken kahvaltı ömrü uzatıyor

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Güzel bir güne başlamanın en ülkü yolu, sağlıklı bir kahvaltıdan geçiyor.

Kahvaltı günün en kıymetli öğünü olurken, sağlam bir vücudun de habericisi birebir vakitte.

Sabah 6-8 ortasında yapılan kahvaltı, yorgun uyanmış olsanız bile gününüzün daha güç dolu geçmesine de imkan sağlıyor.

Uzmanların da görüşü bu tarafta…

KALP KRİZİ VE KANSER RİSKİNİ AZALTIYOR

Medipol Sıhhat Grubu’ndan Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Vedat Göral, hakikat vakitte yapılan kahvaltının sıhhat açısından kıymetini tüm taraflarıyla ele aldı.

Prof. Dr. Vedat Göral, sabah 6-8 saatleri ortasında yapılan kahvaltının, kalp krizi ve kanser üzere önemli hastalıkların riskini azaltabileceğini tabir etti. Prof. Dr. Göral, “Kahvaltı, biyolojik saatin sistemli çalışmasını sağlayarak hayat kalitesini artırır ve ömrü uzatır.” dedi.

“KAHVALTI, SIHHATİN TEMELİ”

Kahvaltının sadece güne başlamak için değil, uzun vadede sağlıklı bir ömür sürdürmek için de kritik bir öğün olduğunu belirten Prof. Dr. Göral, “Kahvaltı, memnunlukla da bağlantılıdır ve günün en değerli öğünüdür. Lakin kahvaltının zamanlaması da en az içeriği kadar kıymetlidir. Bilimsel çalışmalar, sabah 6-8 saatleri ortasında yapılan kahvaltının beden sıhhati üzerinde çok daha olumlu tesirleri olduğunu ortaya koymuştur.

Sabah 6-8 ortasında kahvaltı yapanlarda kalın bağırsak kanseri, kalp krizi, damar sertliği ve obezite üzere hastalıkların riski azalıyor. Lakin sabah 8’den sonra kahvaltı yapanlarda karaciğer yağlanması, kolesterol yüksekliği üzere sıhhat sıkıntıları daha sık görülüyor.” diye konuştu.

ÇOCUKLARIN KAHVALTI YAPMASI BAŞARIYI ARTIRIYOR

Çocuklar için kahvaltının bilhassa değerli olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Göral, “Kahvaltı yapan çocuklar, derse daha düzgün odaklanır, daha enerjik olur ve akademik muvaffakiyetleri artar. Lakin kahvaltı yapmayan çocuklar ekseriyetle okula düşük güçle sarfiyat ve derse ilgileri azalır.

Kahvaltıda kesinlikle bir adet yumurta, taze sebzeler, tam tahıllı ekmek ve zeytin bulunmalıdır. Taze sıkılmış meyve suyu tüketilebilir lakin hazır meyve sularından uzak durulmalı.

Paketli ve fast food eserlerden ise mümkün olduğunca kaçınılmalıdır. Sabahları yalnızca poğaça ve simitle geçiştirilen kahvaltılar, sıhhat için son derece ziyanlıdır. Kahvaltı yapmayan bireylerde gerilim, gerginlik ve öfke üzere durumlar daha sık görülüyor. Güne hoş bir kahvaltı ile başlamak, hem sağlıklı hem de memnun bir ömür için olmazsa olmaz bir alışkanlıktır” dedi.

“AKŞAM YEMEĞİNİ ERKEN BİTİRİN”

Kahvaltının yanı sıra akşam yemeklerinin de sağlıklı bir ömür için kıymetli olduğunu belirten Prof. Dr. Göral, “Akşam yemeklerini yatmadan en az 5 saat evvel kesmek gerekiyor. Ayrıyeten akşam öğünlerinde daha hafif yiyecekler, örneğin yoğurt yahut zerzevat tercih edilmelidir.” halinde konuştu.

Uzmanı tek tek açıkladı: Erken kahvaltı ömrü uzatıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Popüler Kültürün Nabzını Tutan Magazin ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!